Het Professionaliseringsbudget

Als docent heb je recht op een Professionaliseringsbudget. Dit budget is bedoeld om je te helpen bij je professionele ontwikkeling. Je mag dit budget uitgeven naar eigen wens, zolang het gebruikt wordt om jouw kennis of efficientie te vergroten.

Om hoeveel geld gaat het eigenlijk?

Dit verschilt per onderwijssoort. In het voortgezet onderwijs krijg je 600 Euro per schooljaar, per leraar of leraarondersteuner. Ook heb je recht op 83 uur per jaar voor scholing.

Studerende vrouw

Waar mag ik dit aan uitgeven?

Eigenlijk kun je het besteden aan alles wat je expertise kan vergroten. Je kunt bijvoorbeeld nadenken over het volgen van een cursus, het aanschaffen van bijvoorbeeld:

  • Conferenties
  • Boeken
  • Tijdschriften
  • Tools

of lidmaatschappen van online tools zoals ToetsPers!

Ontdek de mogelijkheden

Wie betaald die bepaald?

Voor het benutten van je professionaliseringsbudget dien je een afstemming te hebben met je teamleider. Het streven is echter dat de teamleider zich flexibel opstelt. Belangrijk om te benadrukken: jij hebt de autonomie om te beslissen waaraan je jouw budget besteedt, zolang het op een bredere manier bijdraagt aan jouw professionele ontwikkeling. Indien je teamleider bepaalde vereisten wil stellen, is dat niet het geval. Hoewel suggesties welkom zijn en het team je kan vragen om een bepaalde richting te overwegen, behoud je uiteindelijk de vrijheid om zelf te beslissen waar het geld naartoe gaat.

Leren over toets- en opgaveconstructie én tijd besparen?

ToetsPers biedt speciale docenten pakketten aan, waarin webinars gecombineerd worden met een licentie op ToetsPers. Zo leer je over toets- en opgaveconstructie en over het analyseren van toetsresultaten. Daarnaast krijg je een jaar lang toegang tot ToetsPers!

Ontdek de mogelijkheden