testimonial

Hear from our customers

David Smith
Product Manager

"It’s intuitive, functional, easy-to-setup. Would definitely recommend Seraph”.

1 Days ago
Elise Chambers
UI Designer

"Seraph's modern and fun design was the perfect template for my start up”.

3 Days ago
Sarah Lovelace
Web Developer

"Seraph puts the focus in the right place: on the people who are using it”.

9 Days ago
Nog niet helemaal duidelijk?

Veelgestelde vragen

Voor welke doelgroepen kan ik toetsen maken?

De vragen uit de database komen uit oude examens. In eerste instantie zijn de toetsen die ToetsPers naar jouw voorkeur ontwikkelt bedoeld voor de eindexamenleerlingen. Aangezien jij als docent zelf de toets naar jouw smaak kan invullen, kunnen de toetsen natuurlijk ook al voor de leerlingen in de voorexamenklassen worden gebruikt.

Welke vakken en niveaus zijn er beschikbaar in het platform?

We ondersteunen op dit moment vmbo-bb, vmbo-kb, vmbo-tl, havo en vwo voor alle schriftelijk eindexamenvakken. In totaal ondersteunen we momenteel dus 45 verschillende vakken.

Kan ik mijn zelfgemaakte toetsen blijven gebruiken?

Uiteraard kun je zelfgemaakte opgaven en toetsen ook met het ToetsPers platform blijven gebruiken. Om het nog makkelijker voor je te maken bieden wij gratis de mogelijkheid om je eigen content te uploaden waarna wij zorgen dat het goed wordt geintegreerd in je database.

Hoe maak ik een toets met ToetsPers?

Als je voor de eerste keer inlogt, geef je welke klassen jij lesgeeft. Vervolgens ben je klaar om je eerste toets te maken. 
Je selecteert de klas waarvoor je een toets wilt samenstellen;
Dan geef je aan welke domeinen er getoetst moeten worden indien dit voor het vak relevant is;
Tenslotte geef je jouw zojuist samengestelde toets een naam. 

Kortweg zijn er slechts drie simpele stappen:

  • Vul de relevante informatie in
  • Controleer of de toets voldoet aan jouw eisen
  • Printen maar!
Hoe controleer ik de kwaliteit van de toetsen?

ToetsPers genereert bij iedere toets een uitgebreide toetsmatrijs. Dit betekent dat het voor de samensteller van de toets inzichtelijk is welke vaardigheden, onderwerpen, denkniveaus en vraagtypen worden getoetst. 

Iedere toets is net als een officieel examen samengesteld uit meerdere vraagtypen. Tevens zijn alle relevante vragen gelabeld op denkniveau (RTTI, OBIT, BLOOM), zodat de samengestelde toets voldoet aan het gewenste niveau.

Wat is de tijdsduur van een toets vanuit ToetsPers?

Niet alle toetsen zijn even lang. Vaak is dat afhankelijk van het niveau van de toets. Aan de hand van het aantal punten dat voor een vraag te behalen is, wordt een goede inschatting gemaakt van de tijdsduur van een toets. Zo kan je dus altijd een toets maken die binnen jouw tijdsduur past.

Wat als mijn voorgestelde toets niet optimaal is?

Aan de hand van de examendomeinen wordt jouw toets samengesteld. Vragen die volgens jou niet passen, overbodig of wellicht te lastig zijn, kunnen makkelijk worden verwijderd, herschreven of vervangen door andere vragen uit de database. Zo ben je altijd verzekerd van een inhoudelijk goede toets!

Je kan met het invullen van de examendomeinen heel goed afstemmen welke onderwerpen wel en niet getoetst moeten worden. Zo zorg je er te allen tijde voor dat er alleen vragen worden gesteld over de stof die behandeld is. Vanzelfsprekend sluiten de toetsen aan bij het gestelde PTA (Programma van Toetsing en Afsluiting).

Wij zijn ToetsPers!

Tom, Jorran en Abel, drie oud-studenten van de studie natuurkunde aan de UvA, hebben gemerkt dat de toetsproductie op middelbare scholen veel beter, sneller en effectiever kan.
Daarom hebben wij de handen ineen geslagen en zijn wij in februari 2022 ToetsPers gestart! 

Tom van der Mijn
Product owner
Eerstegraads docent natuurkunde

Ik heb natuurkunde gestudeerd en sta inmiddels al vijf jaar met veel plezier voor de klas. In de jaren voor de klas heb ik zelf aan den lijve ondervonden hoeveel tijd en energie het kost om telkens weer een goede toets te produceren, die bovendien weinig fraudegevoelig is. 
Het feit dat vele natuurkundedocenten op hetzelfde  moment eenzelfde soort toets maken, heeft mij getriggerd om te kijken naar een samenwerkingsverband. Iets waar iedere docent baat bij heeft.

Jorran de Wit
Full stack developer
Software ontwikkelaar

Op mijn 15e ben ik al begonnen als freelance web developer. Deze tak van sport heeft mij dus van jongs af aan al geïnteresseerd. Naast en na mijn studie natuurkunde heb ik bij verschillende bedrijven en startups gewerkt. Tijdens mijn studie heb ik veel kennis opgedaan in het modelleren van abstracte processen. Kennis die ik nog altijd en vrijwel overal kan toepassen. Al deze kennis en ervaringen kan ik nu stoppen in ToetsPers. We kunnen goede toetsen analyseren en modellen bouwen, zodat er in enkele stappen eenvoudig een goede inhoudelijke toets kan worden gemaakt.

Abel Stam
Data en cloud engineer
Senior data engineer

Alhoewel de studie natuurkunde voor mij uitermate interessant en uitdagend was, miste ik het daadwerkelijk in praktijk brengen van mijn kennis. Gedurende mijn studie kreeg ik daarom steeds meer interesse in programmeren, dataverwerking en kunstmatige intelligentie. Hier kon ik dus wel mijn opgedane kennis praktisch toepassen. Vandaar dat ik hier dan ook naast mijn studie volledig in ben gedoken. In ToetsPers komt wat mij betreft alles samen. We bieden een prachtige oplossing voor een relevant en veel voorkomend probleem. Ik hoop dat we op het vlak van toetsen maken, de docenten behoorlijk wat werk uit handen kunnen nemen.